Hyatt Regency Hotel: buiten net zo mooi als binnen

Amsterdam is een vijfsterren hotel rijker: het Hyatt Regency Hotel. Het 7 verdiepingen tellende hotel is gevestigd in het voormalig Emma Kinderziekenhuis dat volledig werd herontwikkeld. Veel aandacht is geschonken aan het design van het hotel, zoals onder meer te zien is aan het terras dat is uitgevoerd in Esthec? Terrace. Het composiet terrasmateriaal sluit perfect aan bij de houten vloer van de restaurant en de bar van het hotel. Het terras buiten is, net als de vloer binnen, uitgevoerd in een visgraatpatroon. Het is voor het eerst dat Esthec Terrace in dit patroon is aangebracht.

Zoals verwacht mag worden van een vijfsterren hotel biedt het Hyatt Regency alle luxe. In totaal beschikt het hotel over 211 kamers waaronder 15 suites. Op de begane grond bevinden zich onder meer de receptie en de lobby die naadloos overgaan in restaurant/bar ‘Mama Makan’. Dit culinaire hart van het hotel heeft 150 zitplaatsen, een eigen ingang en een ruim terras. Verder beschikt het Hyatt Regency over een 24-uurs gym met sauna en ruim 500 vierkante meter aan flexibele meeting- en eventfaciliteiten, waaronder een ballroom van 191 vierkante meter. Ook heeft het hotel een Regency Club en als eerste Nederlandse Hyatt hotel een exclusieve Club Lounge.

Veel aandacht is geschonken aan het design van het hotel, zoals te zien is aan de smaakvolle inrichting van de kamers, het restaurant en de lobby. Met de Hortus Botanicus en Artis om de hoek als belangrijke inspiratiebronnen is er ook opvallend veel groen in het hotel. De lobby heeft vele planten, waaronder een 12 meter lange ‘levende muur’. Bovendien heeft het Hyatt Regency een prachtige binnentuin, een ontwerp van tuinarchitect Marnix Tavenier van mxt architecten.

Chique visgraatpatroon
Tavenier ontwierp ook het terras van het Hyatt Regency. Hij koos voor Esthec® Terrace
omdat dit qua uitstraling perfect aansluit op de mooie houten vloer van restaurant/bar Mama Makan. Het terras verbindt hierdoor buiten met binnen, vooral ook omdat de planken van Esthec® Terrace, net als de houten vloer binnen, in een chique visgraatpatroon zijn aangebracht. Volgens Tavenier is Esthec® Terrace het aangewezen terrasmateriaal voor het Hyatt Regency. “De planken hebben mooie kleurnuances waardoor het terras als geheel een natuurlijke uitstraling krijgt. Tegelijkertijd biedt Esthec® Terrace grote voordelen ten opzichte van hout. De planken verweren niet en houden ook na jaren hun mooie uitstraling. Bovendien heeft Esthec® Terrace weinig onderhoud nodig. Ook belangrijk is dat het terras in natte omstandigheden mooi stroef blijft. Hout wordt bij regenachtig weer al snel te glad.”

Het terras werd geleverd en aangelegd door OutdoorNL. ‘Een mooie uitdaging’ volgens Matthijs van Noppen mede-eigenaar van OutdoorNL. “Het was voor het eerst dat wij Esthec® Terrace in een visgraatpatroon hebben aanbracht en het resultaat is prachtig. Het terras is uitgevoerd in de plankbreedte van 10 cm. De bank op het terras is ook gemaakt van Esthec® Terrace in een plankbreedte van 17,5 cm. Dat verschil in breedte geeft een speels effect. Ook mooi is de kleur van de planken: Mood. Die combineert goed met de groene keramische stenen van de gevel.”

Enorme ontwerpvrijheid
Esthec® Terrace is verkrijgbaar in 9 standaardkleuren en 3 plankbreedtes die uitstekend met elkaar te combineren zijn. Deze variëteit biedt architecten en designers een enorme ontwerpvrijheid. Zij zitten nooit vast aan een traditionele kleur, maar kunnen kiezen uit de 9 kleuren. Dankzij de verschillende plankbreedtes kunnen tuinarchitecten en designers het standaard plankenpatroon van traditionele materialen loslaten en een geheel eigen ontwerp maken.

Voor Esthec® Terrace gelden nog meer productvoordelen. Het trekt niet krom zoals pvc of hout, is splintervrij en voelt op blote voeten comfortabel aan. Bovendien laat Esthec® Terrace zich gemakkelijk installeren, dankzij een lichtgewicht, gepatenteerd kliksysteem. Belangrijke producteigenschappen zijn bovendien de kleine afstand (2,5 mm) tussen de planken en de geringe uitzetting van het materiaal: bij een temperatuurverschil van 10 graden zet een plank van 3 meter minder dan 1 mm uit.