OutdoorNL gaat geen ontwerpuitdaging uit de weg

In Oldenzaal werd een ietwat gedateerde villa omgetoverd in een landelijke residentie. Extra aandacht kreeg de tuin en het bijbehorende terras. Door het huis te verlengen met een overkapping ontstond een extra grote buitenruimte. Met Esthec Terrace kregen de terrassen dezelfde luxe uitstraling als het interieur van de woning. Zo werd een hemelse plek gecreëerd compleet met zwembad, jacuzzi en een door LED lampjes sfeervol verlichte trap. Het ingenieuze terrasontwerp vroeg om maatwerk, maar zo bleek maar weer eens: Esthec Terrace gaat geen ontwerpuitdaging uit de weg.

Oldenzaal-1757-003

De eigenaresse van de villa kon haar passie interieurdesign – van een uit de hand gelopen hobby uitgegroeid tot haar vak – nu toepassen op de net overgenomen woning. Zij maakte van de ietwat gedateerde villa een landelijke residentie met een prachtige buitenruimte. Niet alleen van binnen werd de woning totaal verbouwd en opnieuw ingericht, ook de tuin en het grote terras kregen een grondige makeover. Een belangrijk aandachtspunt bij de gehele renovatie: de buitenruimte moest meer betrokken worden bij het interieur. Vanaf het begin stond het vast dat de sfeer en uitstraling van binnen naar buiten doorgezet moest worden door interieur en terrassen qua stijl mooi  op elkaar te laten aansluiten.

Juiste luxegevoel
In de upgrading van de villa moest het terrasmateriaal aan de buitenruimte het juiste luxegevoel geven. Tijdens een bezoek aan het ETC Expo Culemborg werd de eigenaresse meteen enthousiast van het hoge designgehalte van EsthecTerrace. De strak vormgegeven planken zouden perfect bij het interieur van de villa passen. Bovendien was Esthec Terrace ook meteen een esthetisch alternatief voor de oubollige steentjes die rond het bestaande zwembad waren geplaatst.”

Naast het design sprak ook de gebruiksvriendelijkheid van Esthec Terrace de eigenaresse aan. Het composiet materiaal heeft geen onderhoud nodig en laat zich gemakkelijk met water schoon maken. Esthec Terrace is daarnaast extreem duurzaam, slijtvast, splintervrij en trekt niet krom zoals hout, maar behoudt zijn strakke uiterlijk. De planken blijven ook na jaren gebruik mooi en zien er nooit verweerd uit. Esthec Terrace is bovendien ideaal als terrasmateriaal rondom zwembaden en jacuzzi’s. De planken nemen geen vocht op en blijven ook in natte omstandigheden stroef.

Ingenieus terrasontwerp
Het resultaat van de Oldenzaalse renovatie is verbluffend mooi. Door de verbouwing is een groot overdekt terras ontstaan. De overkapping, die zowel deel uitmaakt van het huis als van de tuin, levert de bewoners een extra grote buitenruimte op. Doordat het overdekte terras is afgeschermd met glas en voorzien is van een vuurtafel kunnen zij al vanaf het vroege voorjaar genieten van hun tuin. Om het luxegevoel van het terras te vergroten is dit voorzien van een jacuzzi en een buitendouche.

Oldenzaal-1757-022Het terras onder de overkapping en rondom het zwembad werd uitgevoerd in Esthec®Terrace. Het ingenieuze terrasontwerp vroeg om maatwerk. Zo werd speciaal voor deze residentie de rand rondom het zwembad ontwikkeld. Hierin is plek gemaakt voor het oprolbare zwembaddek dat gemakkelijk is te gebruiken, maar tegelijk achter beweegbare luiken uit het zicht is verdwenen.

 

Het zwembad behoudt hierdoor zijn strakke uitstraling. Ook de trap van het overdekte terras naar het zwembad werd door Esthec Terrace op maat gemaakt. De onderste treden zijn draaiend en vormden een extra uitdaging bij de aanleg. In de treden werden ultradunne LED lichtjes verwerkt, die speciaal voor Esthec Terrace zijn ontwikkeld. De duurzame, energiezuinige en waterproof verlichting creëren sfeer op de terrassen en is ideaal om de treden van de trap te markeren.

Oldenzaal-1757-042Exclusieve samenwerking
De residentie in Oldenzaal was een project van Outdoor NL dat verantwoordelijk was voor de levering en aanleg van het terras en de maatwerkoplossingen rondom het zwembad. Volgens Matthijs van Noppen van Outdoor NL is de residentie opnieuw een geslaagd voorbeeld van een project van Esthec Terrace. “Bij dit soort hoogwaardige verbouwprojecten past een kwaliteitsproduct als Esthec Terrace. Daar hebben we BBD-Bouwmanagement, dat de verbouw begeleidde, snel van kunnen overtuigen. Het was hun eerste ervaring met Esthec Terrace, maar het terrasmateriaal voldeed meteen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen. Door de luxe uitstraling en het hoogwaardig materiaalgebruik past Esthec Terrace uitstekend bij de moderne upgrading van de villa.”

Oldenzaal-1757-140

Met Esthec Terrace heeft het terras de juiste uitstraling gekregen volgens de eigenaresse van de villa. Zij kon daarbij kiezen uit verschillende kleuren. Het terras is uiteindelijk uitgevoerd in de kleur Mystery, een grijstint die ook in het interieur is toegepast. Hierdoor is buiten echt een verlengde van binnen geworden.