Nieuwe plankbreedtes voor nog meer ontwerpvrijheid

Esthec heeft tijdens Salone Internazionale del Mobile in Milaan haar laatste productinnovatie getoond. De bestaande plankbreedte van Esthec Terrace is uitgebreid met 2 nieuwe plankbreedtes. Onder de naam Esthec SRX biedt Esthec nu een nieuwe range van in totaal 3 plankbreedtes die uitstekend met elkaar te combineren zijn. Architecten en designers hebben hierdoor nog meer ontwerpvrijheid. Zij reageerden dan ook razend enthousiast op de nieuwe plankbreedtes en zagen volop mogelijkheden voor hun projecten. De eerste bestellingen van Esthec SRX zijn inmiddels binnen bij Esthec.

Esthec Terrace is voortaan ook verkrijgbaar in de plankbreedtes 72,5 mm (S) en 175 mm (X). Deze sluiten perfect aan op de bestaande plankbreedte van 100 mm (R). De S en R plank zijn samen (inclusief clips) net zo breed als de X plank. Dit biedt optimale mogelijkheden om de drie plankbreedtes te combineren. De complete range van drie plankbreedtes wordt in de markt gezet onder de naam Esthec SRX.

De Esthec SRX range is ontwikkeld in nauwe samenwerking met architecten en designers en bedoeld om hen nog meer ontwerpvrijheid te geven, aldus Marcel van der Spek, commercieel directeur van Esthec. “Als innovatief bedrijf is Esthec voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. Wij registeren continue de ontwikkelingen en behoeften vanuit de markt. Met de SRX range kunnen architecten en designers het standaard plankenpatroon dat je hebt met traditionele materialen nu volledig loslaten en een geheel eigen ontwerp maken.”

Veelzijdig materiaal
De nieuwe plankbreedtes zijn in april 2016 geïntroduceerd tijdens Salone Internazionale del Mobile. De productinnovatie werd op de toonaangevende Milanese beurs erg goed ontvangen. Veel architecten en designers waren enthousiast over de nieuwe plankbreedtes, onder wie de architecte Francesca Raccolti van Studio DF5073. “Esthec Terrace was voor architecten en designers altijd al een uniek en interessant product, vanwege de veelzijdigheid en functionaliteit van het materiaal. Met de nieuwe plankbreedtes biedt Esthec Terrace mij als architect nog meer vrijheid om mijn eigen ontwerp te maken. Daarnaast ziet Esthec Terrace er ook nog eens prachtig uit. De kleurnuance van Esthec is bijzonder en uniek. Hierdoor krijgt een terras een levendige uitstraling.”

Raccolti werkt al jaren met de producten van Esthec. “Qua kwaliteit en duurzaamheid steekt Esthec Terrace er met kop en schouders bovenuit. Uit ervaring weet ik dat het terras er ook na jaren mooi uit blijft zien en niet verweert zoals hout. Bovendien heeft het ook nog eens weinig onderhoud nodig.”

Dezelfde productvoordelen
Voor Esthec Terrace gelden nog meer productvoordelen. Het trekt niet krom zoals pvc of hout, is splintervrij en voelt op blote voeten comfortabel aan. Daarnaast is het materiaal in tegenstelling tot andere materialen slipvast in zowel droge als natte omstandigheden. Bovendien laat Esthec Terrace zich gemakkelijk installeren, dankzij een lichtgewicht, gepatenteerd kliksysteem.

Esthec Terrace is niet alleen geschikt voor tuinen, maar ook voor terrassen van hotels, resorts en strandpaviljoens. Het wordt bovendien gebruikt voor balkons, dakterrassen, aanlegsteigers en als terrasmateriaal rond zwembaden en wellnessfaciliteiten.